Gyors gyros tál


El kellett használni a hűtőben árválkodó tortilla lapokat, ez lett belőle. Merthogy a jól megtömött hűtő előtt hümmögve állva valamiért ez jutott apukám párjának eszébe, dacára annak, hogy 1. nem vagyunk oda a gyrosért, 2. még sohasem készült nálunk tortilla. Én közgazdászi precizitással körülnéztem a neten, hogy mégis hogyan kellene elkészíteni a házi változatot, hogy aztán többszörösen improvizálva és átalakítva megszülessen a mi változatunk, ami bámulatos gyorsasággal fogyott el, mára morzsa sem maradt belőle. Egyszerű, gyors és nagyon finom, úgyhogy részemről az itthoni változat bármikor jöhet a továbbiakban.


Hozzávalók:



  • 40 dkg csirkemell

  • fél csomag gyros fűszerkeverék

  • 1 csomag salátakeverék

  • 6 db burgonya (mirelit krumpliból is tökéletesen működik)

  • 1 csomag tatziki salátaöntet fűszerkeverék

  • 2 dl joghurt

  • 1 db kígyóuborka


Elkészítés:


A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon félig megsütjük, hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket, jól elkeverjük vele, majd készre sütjük kb. negyed óra alatt


A burgonyákat meghámozzuk, felszeleteljük, bő olajban kisütjük.


A joghurtot jól összekeverjük a tatziki salátaöntet fűszerkeverékkel. Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd emberesen kinyomkodjuk. A felszeletelt uborkát egy nagyobb tálba tesszük, mehet hozzá a salátakeverék, majd az egészet nyakon öntjük a joghurtos tatziki öntettel és alaposan összeelegyítjük.


Már csak a tortillalapokat kell kezelésbe vennünk: üres serpenyőben mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük, és már készen is vagyunk, jöhet az összeállítás. Egy tányérra teszünk egy tortilla lapot, mehet rá  a csirke, a sült krumpli, a tetejére pedig érkezik a tatzikis salátakeverék. Nekünk nagyon bejött.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs