Kefíres sütemény gyömbéres almával


 Nem gondoltam volna, hogy éppen a kefír lesz az, amiért hosszú idő után újra bemerészekedem a konyhába, de így történt. Egészen pontosan amikor megláttam a receptet az e havi Nők Lapja Konyhában, azonnal tudtam, hogy nekem ez az egyszerűen nagyszerű nasi nem majd kell, hanem most, mert tudni akarom, hogy vajon milyen lehet egy kefíres süti.  És lőn, amint rám köszöntött a hétvége, már el is készült őfinomsága Semmi extra sincs sem az elkészítésében, sem a hozzávalókban, mégis egy különleges desszert, amely biztosan nem lesz hosszú életű nálunk.

Hozzávalók:

- 50 dkg alma (tisztított mennyiség)

- 5 dkg barna cukor

- 1 tk őrölt gyömbér

- 2,5 dl kefír

- 3 db tojás

- 1 dl étolaj

- 30 dkg liszt

- fél csomag sütőpor

- 15 dkg cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

 Elkészítés:

Először az almákat vesszük kezelésbe. Meghámozzuk, majd kockákra vágjuk őkelméket, majd összekeverjük a barna cukorral és a gyömbérrel. Fél órát hagyjuk állni, majd a kiengedett levet lecsepegtetjük róla.

A tészta összeállítása gyerekjáték. A kefírt elkeverjük az egész tojásokkal és az olajjal. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukort, majd több részletben hozzáadjuk az elegyet a kefíres cucchoz. És ennyi, az érdemi melóval meg is volnánk, már csak annyi a dolgunk, hogy egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen eloszlatjuk a tetején az almakockákat, lefedjük alufóliával és már repülhet is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Vigyázat, nagyon gyorsan fogy!


 

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs