Kókuszos, ananászos tiramisu

 

Ebben a télies tavaszban muszáj volt egy kis trópusi hangulatot varázsolnom magam köré, ezért eljött az ideje, hogy elkészítsem ezt a finomságot, amelynek a receptjébe azonnal beleszerettem, amikor megláttam a Nők Lapja Konyhában. Aki nálam nagyobb tiramisu-függő az lop, csal és hazudik, végtelen variációkat próbáltam ki a műfajban, de a kókusz-ananász kombó őszintén szólva eszembe se jutott, pedig egyáltalán nem ördögtől való. Sőt, kifejezetten mennyei ízorgia kerekedik ki belőle, amit kár lenne kihagyni az életünkből. Vigyázat, gyorsan fogy!

Hozzávalók:

Krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl hideg habtejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék

Összeállításhoz:

  • 2 dl tej
  • 1 doboz babapiskóta
  • 20 dkg ananász (konzerv)

Díszítéshez:

  •  5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg ananász (konzerv)

Elkészítés:

Első lépésként habbá verjük a tejszínt.

A krém elkészítése egy kicsit macerás, de nem vészes, fussunk is neki. A tojássárgájákat a cukorral vízgőz fölött csípősre melegítjük (csíp, amikor beledugjuk az ujjunkat), majd botmixert ragadunk és kihűlésig habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd a simára kevert mascarponét, végül a kókuszreszeléket. 

És ezzel túl vagyunk a nehezén, már csak rétegezni kell. Egy nagyobb tál alját szépen kibéleljük egy réteg tejben megforgatott babapiskótával. Mehet rá a krém 1/3-a, majd az ananász fele, újabb réteg babapiskóta, krém, ananász, babapiskóta, krém. Ennyi lenne a feladat, már mehet is hűtőbe egy éjszakára, másnap reggel jól megszórjuk kókuszreszelékkel, ráhalmozzuk a maradék ananászt, szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!



 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs