Capuccino-hab

 

Aki nálam jobban szereti a capuccinót az lop, csal és hazudik, ezért - szerintem - természetes, hogy nem csak kávé formátumban kedvelem magamhoz venni ezt az isteni nedűt, hanem desszertként is hatalmas kedvencem. Ezt a receptet sok évvel ezelőtt készítettem először egy Stahl-könyvből és azóta sem akadt párja a saját műfajában, ezért most hatalmas örömmel vettem elő újra, és csaptam egy kis habzsi-dőzsit belőle, hogy némi boldogsághormont csempésszek magamnak ebben a rémes időjárásban. Pár perc alatt készen van és isteni finom, rengetegszer készítettem már, és még sohasem élte meg a másnapot, ahogyan most sem fogja...

Hozzávalók:

  • 1,5 evőkanál neszkávé
  • 0,5 dl forró víz
  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 3 dl hideg habtejszín
  • 1,5 evőkanál porcukor
  • a tetejére cukrozatlan kakaópor vagy fahéj

 Elkészítés:

Az instant kávét feloldjuk a forró vízben és kihűtjük. Egy tálban kézi habverővel összekeverjük a tojássárgájákat a rummal és a cukorral, aztán hozzáöntjük a kávét. Vízgőz fölött kézi habverővel folyamatosan keverve besűrítjük, majd levesszük a tűzről és tovább keverjük, hogy minél előbb kihűljön.

A hideg tejszínbe szórjuk a porcukrot és robotgéppel habot verünk belőle. A hab 2/3-át spatulával óvatosan hozzákeverjük a kávés krémhez, majd ügyesen szétosztjuk poharakba. A tetejére kanalazzuk a maradék tejszínhabot, majd 1-2 órára elküldjük szundikálni őkelméket a hűtőbe. Ha összeértek az ízek, megszórjuk a tetejét kakaóporral vagy fahéjjal és már kanalazhatjuk is ezt az egyszerű, de nagyszerű finomságot. Vigyázat, függőséget okoz!


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta