Csokis-epres tejpite


A tejpite egy igazi Jolly Joker: gyakorlatilag bármiből készíthető és nagyjából zéró melót kell beleölni: mindent összekeverünk mindennel és már tolhatjuk is befelé a sütőbe a finomságot. Nagyon kedvelem a műfajt, ennek ellenére ritkán művelem, most azonban, hogy beütött az eperszezon, eljött az ideje, hogy kipróbáljak egy olyan kombót, amit már régen kinéztem magamnak a Street Kitchen oldalán.  Csokis is, epres is, tejszínhab is kell hozzá, mi kell még? Kábé néhány perc, amíg összeállítom, 35 perc amíg megsül, és 1 perc, amíg felfalom (nem, ezt nem lehet lassan enni, annyira eteti magát, hogy másodperceken belül csak pislogsz, hogy hová tűnt a süti). Istenkirály!

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 6 dkg (mikróban) olvasztott csoki
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 6 db nagy (vagy 12 kicsi) szem eper

Elkészítés:

Ebben tényleg semmi nehézség nincs: magunk elé veszünk egy nagyobb tálat, beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a porcukrot és a kakaóport, mehet hozzá a liszt, az olvasztott csoki, a habtejszín és a tej. Kézi habverőt ragadunk és csomómentesre keverjük a cuccot. És ennyi, gyakorlatilag meg is vagyunk. 

Sütőpapírral kibélelünk egy piteformát, beleöntjük a tésztát. Az epreket negyedeljük és beledobáljuk, úgy, hogy nagyjából egyenletesen oszoljanak el a masszában. Már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, tejszínhabot (vagy vaníliafagyit) teszünk rá és már habzsolhatjuk is.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs