Diós nudli sült almával

 

Hétköznapi hozzávalókból is lehet mesés finomságokat készíteni, ez a recept az egyik legjobb példa erre. Ráadásul nem kell a konyhában töltenünk a délelőttöt, hiszen az érdemi meló csupán néhány perc vele, és már lehet is habzsolni a végeredményt. Abban a pillanatban tudtam, hogy én ezt el fogom készíteni, amikor megláttam a képet a Nők Lapja Konyhában, annyira ínycsiklandozó és különleges volt. Mindenkinek bátran ajánlom, hogy tegyen vele egy próbát, mert tényleg hamar megvan és a benne megtestesült ízorgia hihetetlenül fel tud dobni egy rémes időjárás sújtotta szombati napot.

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit nudli
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg darált dió
  • 50 dkg alma
  • kevés olaj
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
  • méz a tálaláshoz

Elkészítés:

A mirelit nudlit megfőzzük forrásban lévő, enyhén sós vízben. Ha feljöttek a víz tetejére a nudlik, még  hagyunk nekik néhány perc vízfürdőt, aztán könyörtelenül kiszedjük őket egy nagyobb tányérra.

A zsemlemorzsát és a darált diót serpenyőben, kevés olajon, közepes hőfokon, gyakran kevergetve megpirítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a nudlikat.

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, majd serpenyőben 3 evőkanál olajon megpirítjuk. Kiszedjük tányérra és megszórjuk fahéjjal. És ennyi, készen is volnánk, már csak tálalni kell: A diós nudlira teszünk egy kevés almát, meglocsoljuk két evőkanál mézzel és már lakomázhatunk is. Vigyázat, függőséget okoz!

 


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta