Fanta szelet

 

Az úgy volt, hogy a héten vendégek érkeztek hozzánk Pestről az irodába, és ebből az alkalomból a kolléganőm sütött egy isteni finom sütit, amelynek muszáj volt elkérnem a receptjét. Annyira überelt mindent az ízélmény, hogy az összes sütési tervemet elhalasztottam,  mert ezt egyszerűen ki kellett próbálnom nem majd egyszer, hanem most azonnal! Annyit változtattam az eredetin, hogy nem Mirindával készült, hanem Fantával (azon egyszerű okból kifolyólag, hogy előbbi nem volt az Intersparban). Nem csalódtam, egyszerű, de nagyszerű sütemény született, amit biztosan nem most készítettem utoljára.

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek liszt
  • 1 dl étolaj

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg túró

Mázhoz:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl Fanta (vagy Mirinda)
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, miközben folyamatosan hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan hozzáadjuk a sárgáját. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és ezt is hozzáforgatjuk a tojásos elegyhez, végül mehet hozzá az étolaj. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük a masszát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

A krémhez a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

A mázhoz egy kisebb lábosba tesszük a Fantát, 1 dl kihagyunk belőle, ebben csomómentesre keverjük a pudingporokat, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a Fantához, addig főzzük, amíg összesűrűsödik. Ezután azon melegében egyenletesen ráöntjük a krém tetejére. Néhány órára mehet az egész cucc a hűtőbe, aztán, ha megdermedt, szeleteljük és habzsoljuk.

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs