Klasszik rizskoch

 

Alapvetően imádok kreatívkodni a konyhában, de vannak bizonyos ételek, amelyekből a klasszik változatot favorizálom. A rizskoch abszolút ebbe a körbe tartozik nálam, nincs is jobb, mint ezzel a finomsággal kárpótolni magunkat ezért a nyavalyás időjárásért. Nincs benne semmi extra, gyorsan elkészül, még gyorsabban elfogy, és természetesen házi baracklekvárral és porcukorral az igazi. Abbahagyhatatlan és megunhatatlan! Recept a Street Kitchenről

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 4 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 13 dkg cukor
  • 0,5 db citrom héja (ennek hiányában nálam fél kupak citromlé)
  • tálaláshoz baracklekvár és porcukor

 Elkészítés:

Egy lábasba tesszük a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot, majd közepes hőfokon, szorgalmasan kevergetve megfőzzük a tejberizst, és kihűtjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval. Egy nagyobb tálban a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat (hozzáadjuk  citromlevet), majd óvatosan hozzákeverjük a tejberizst és a tojásfehérjehabot.

És ennyi, megvolnánk, már csak annyi a dolgunk, hogy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a cuccot, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, szeleteljük, lekvárral és porcukorral tálaljuk és habzsoljuk.

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs