Klasszik rizskoch
Alapvetően imádok kreatívkodni a konyhában, de vannak bizonyos ételek, amelyekből a klasszik változatot favorizálom. A rizskoch abszolút ebbe a körbe tartozik nálam, nincs is jobb, mint ezzel a finomsággal kárpótolni magunkat ezért a nyavalyás időjárásért. Nincs benne semmi extra, gyorsan elkészül, még gyorsabban elfogy, és természetesen házi baracklekvárral és porcukorral az igazi. Abbahagyhatatlan és megunhatatlan! Recept a Street Kitchenről.
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 8 dl tej
- 4 dl víz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 13 dkg cukor
- 0,5 db citrom héja (ennek hiányában nálam fél kupak citromlé)
- tálaláshoz baracklekvár és porcukor
Elkészítés:
Egy lábasba tesszük a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot, majd közepes hőfokon, szorgalmasan kevergetve megfőzzük a tejberizst, és kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval. Egy nagyobb tálban a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat (hozzáadjuk citromlevet), majd óvatosan hozzákeverjük a tejberizst és a tojásfehérjehabot.
És ennyi, megvolnánk, már csak annyi a dolgunk, hogy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a cuccot, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, szeleteljük, lekvárral és porcukorral tálaljuk és habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése