Nutellás habtorta
Ha kevés melóval akarsz nagyot villantani, ez a te sütid. Van benne minden jóság: tejcsoki, étcsoki, Nutella, és tényleg csak pár perc az érdemi munka vele. Évek óta ez a család egyik kedvenc desszertje, egy régi Stahl-könyvből van a recept, számtalanszor elkészült már nálunk és mindig rekordidő alatt fogyott el. Ebben a mocsok időben újra eszembe jutott őfinomsága, és mivel minden volt hozzá itthon, a gondolatot tett követte és íme, itt van ő, de hamarosan már csak emlék lesz belőle...
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg csokis keksz
- 20 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl rum
- 20 dkg Nutella
- 6 dl hideg tejszín
- tetejére cukrozatlan kakaópor
- a tortaforma előkészítéséhez kevés olaj
Elkészítés:
A kenőecsettel vékonyan kiolajozunk egy kapcsos tortaformát. A vajat folyósra olvasztjuk a mikróban és kihűtjük. Fogjuk a kekszet és mozsárban szépen összetörjük (tökéletes feszültséglevezető és a karizmainak is hasznos ez a tevékenység), majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
Egy tálba tördeljük az étcsokit és a tejcsokit, hozzáadjuk a Nutellát és a rumot, majd az egészet gőz fölött megolvasztjuk és kihűtjük. A tejszínből lágy habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a Nutellás csokikrémmel. És ennyi volna, már csak rá kell öntenünk a masszát a kekszmorzsára és már mehet is a torta egy éjszakára a hűtőbe szundikálni. Másnap reggel megszórjuk a tetejét a cukrozatlan kakaóporral, szeleteljük, habzsoljuk és irigyeljük magunkat.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése