Spenótos rakott krumpli

 
Ronda, de finom. Úgy született, hogy maradt 5 dl habtejszínem, amit el kellett használom, és mivel sütivel már tele van a padlás, valami étket kellett alkotni belőle. Imádom a spenótot, a rakott krumplit pedig pláne, így némi töprengés után jött az ötlet, hogy esetleg ötvözhetném a kettőt. Nem hezitáltam sokat, miután körülnéztem a neten receptügyben és a konyhában a hozzávalók tekintetében, megalkottam a saját variációmat. Nem lett szépségdíjas  a végeredmény, az íze azonban kárpótol a külcsíny hiátusai miatt. Érdemes adni neki egy lehetőséget.
 
Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli
  • kevés olaj
  • 20 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg mirelit spenót
  • só, bors
  • 2 db tojás
  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk és felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a spenótot, pár perc alatt összerottyantjuk őket. 

Egy jénait kivajazunk, az aljára mehet egy réteg krumpli, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a spenótos elegy harmada, krumpli, só, bors, a spenótos cucc következő harmada, krumpli, só, bors, spenótos cucc, krumpli, só, bors. A habtejszínt összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és jól nyakon öntjük vele a spenótos krumplit. Már csak annyi a dolgunk, hogy a tetejét egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és már mehet is a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 1 óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs