Banános kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 3 db banán + 15 dkg villával áttört banán
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt + a formához
- tetejére: tortabevonó + 1 ek olaj
Elkészítés:
A tésztához egy nagyobb tálban habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a villával áttört 15 dkg banánt. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, és ezt is hozzáadjuk a tésztához.
A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, megtöltjük a tészta felével, majd körben belerakjuk a nagyobb darabokra vágott banánokkal, de ügyelünk rá, hogy középre kerüljenek és ne érjenek a formához. Végül mehet rá a tészta a másik fele.
És ennyi, az érdemi melóval meg is lennénk, már csak annyi a dolgunk, hogy betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót az olajjal, és rácsorgatjuk a tetejére. Szeleteljük és indulhat a habzsi-dőzsi. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése