Citromos álom

 

Ebben a szaharai hőségben az eszem legkisebb ágában sincs bekapcsolni a sütőt, nasi viszont kell, ezért eljött az ideje, hogy elkészítsem kedvenc nyári desszertemet. Az elkészítési idő nettó 5 perc, nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló, az egyetlen probléma vele, hogy egy egész éjszakát ki kell bírni, amíg meg lehet kóstolni, de ennél nagyobb bajunk sohase legyen.  Ne is szaporítsuk tovább a szót, fogjunk hozzá!

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 5 dl hideg habtejszín (ha hozzám hasonlóan elfelejtettétek behűteni, semmi gond, kb. 1 órára be kell tenni a mélyhűtőbe, és minden rendben lesz)
  • 2 ek citromlé (vagy 2-3 citrom reszelt héja és leve)
  • 2 csomag babapiskóta
  • 12 ek cukor

Elkészítés: 

Előkapunk egy nagyobb tálat, beleöntjük a hideg habtejszínt, és kézi robotgéppel kemény habot verünk belőle. Óvatosan hozzákeverjük a tejfölt, a citromlevet és a cukrot. És ennyi, az érdemi melóval meg is volnánk, már csak a rétegzés van hátra.

Egy nagyobb tál aljára babapiskótákat sorakoztatunk, egyenletesen elkenjük rajta a krém felét, újabb réteg babapiskóta, a tetejére a krém másik fele és le is tudtuk a sütit. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap reggel szeleteljük, és addig esszük, amíg van belőle. Vigyázat, gyorsan fogy!


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs