Meggyes - joghurtos kevert süti
Eperrel terveztem elkészíteni ezt a sütit, azonban a hűtőm cserben hagyott és leállt, melynek következtében a pénteken vásárolt eper megromlott, és dobhattam ki. Mindez természetesen akkor derült ki, amikor már be volt keverve a tészta, tehát villámgyorsan rögtönöznöm kellett valamit. Nos, miután kidühöngtem magam, körülnéztem a spájzban, és rábukkantam egy kóbor meggybefőttre, amellyel sikerült megmentenem a helyzetet. A süti is elkészült, a dühöm is elszállt, így végül happy endről tudok beszámolni és arról, hogy ez a finomság sem lesz hosszú életű nálunk... Recept a Street Kitchenről.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg cukor
- 5 ek olaj
- 3 dl görög joghurt
- 3 dl joghurt
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 1 db citrom héja (ennek hiányában nálam fél kupak citromlé)
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 ek liszt
Elkészítés:
Semmi nehézséget nem okoz a süti elkészítése, egyszerűen csak mindent elkeverünk mindennel és már mehet is a sütőbe. Kicsit részletesebben: egy nagyobb tálba ütjük a tojásokat, mehet hozzá a kétféle cukor, robotgépet ragadunk és kihabosítjuk őket, közben hozzácsorgatjuk az olajat, majd belekeverjük a kétféle joghurtot és a citromlevet is. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, és a sót, majd óvatosan belekeverjük a tojásos keverékbe.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, és összekeverjük a liszttel. Ezt is hozzáadjuk a tésztához, majd az egész cuccot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk. Egyszerű, de nagyszerű finomság.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése