Sült gyümölcsrizs tojáshabbal
Túl sokszor ütköztem mostanában a mélyhűtőben lefagyasztott tojásfehérjébe, ezért elhatároztam, hogy hétvégén ritkítom egy kicsit az állományt. Nem kellett sokat tűnődnöm azon, hogy mit készítsek belőle, mert már elég régen beleszerettem egy receptbe, amelyet a Nők Lapja Konyhában láttam, nem is voltam rest elkészíteni a mai napon. Régen terveztem már a gyümölcsrizs kipróbálását, ez a receptúra még egy kicsit fel is turbózta ezt a finomságot, ugyanis habbal kell díszíteni és még sütni is kell. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a végeredmény, nem csalódtam, igazi ízorgia található egyetlen szeletben is belőle, nem gondolnám, hogy hosszú életű lesz őkelme...
Hozzávalók:
Tejberizshez :
- 30 dkg rizs
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dl tej
- 3 dkg vaj
- 30 dkg felkockázott vegyes befőtt (nálam meggy és barack, de kinek mi tetszik)
Tojáshabhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg porcukor
Elkészítés:
Nem meglepő módon azzal indítunk, hogy készítünk egy fincsi tejberizst. Konkrétabban: alaposan megmossuk a rizst, majd a cukorral és a tejjel puhára főzzük folyamatos kevergetés mellett. Még melegen hozzákeverjük a vajat, hozzáforgatjuk a felkockázott befőttet és az egész cuccot beleöntjük egy sütőpapírral bélelt piteformába.
A tojáshabhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk az átszitált porcukrot. A tojáshabot egyenletesen elkenjük a tejberizs tetején és már tolhatjuk is be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 8 perc alatt aranybarnára sütjük. Egyszerű, de nagyszerű finomság, vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése