Banános tiramisu

 

 

Tiramisuból sohasem elég, ráadásul a variációk száma végtelen, részemről soha nem ér véget a kísérletezés az ízekkel. Ezúttal egy banános változat készült nálam, azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyen még nem volt. Egy kicsit macerás az elkészítés, de egyáltalán nem vészes, és nagyon finom a végeredmény. Nem gondolnám, hogy hosszú életű lesz ez a finomság...

Hozzávalók:

  • 2 cs babapiskóta
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 dl+0,5 dl tej
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 db banán
  • kakaópor a tetejére

Elkészítés:

A pudingport csomómentesre keverjük egy kevés hideg tejjel. A többi tejet a cukrokkal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és közepesen sűrű krémet főzünk belőle, kihűtjük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a kihűlt krémbe.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, felöntjük 0,5 dl tejjel és simára keverjük.

Már csak az összeállítás van hátra. Előkapunk egy tálat, az alját kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk az olvasztott csoki felével, mehet rá a krém fele, ezután rákockázzuk a banánokat. Újabb sor babapiskóta, az olvasztott csoki másik fele, végül a krém másik fele következik. A tetejét jól megszórjuk kakaóporral, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap pedig kezdődhet a habzsolás. Vigyázat, gyorsan fogy!


 Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs