Kávé puding

 

Éltető kávé nélkül nálam nem indulhat a nap, nem véletlen, hogy desszertként is szívesen kísérletezem vele. Ezúttal nem volt kedvem túlságosan sokat pepecselni a nasival, ezért eszembe jutott egy régi kedvencem, amelyet elkészíteni csak pár perc, a végeredmény viszont isteni finom. Nem voltam rest, azonnal el is készítettem őkávésságát, nem is csalódtam, ő bizony dobogós az egyszerű, de nagyszerű kategóriában nálam.

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6 ek keményítő
  • 16 dkg cukor
  • 6 tk nescafé

Elkészítés:

Rémesen bonyolult feladatra vállalkoztunk az elkészítésével.

Egy lábosban elkeverjük a cukrot a keményítővel, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet. Tűzre vele, ha már meleg, belerakjuk a kávét is. Felforraljuk, majd sűrűsödésig főzzük. És ennyi (túl lehetett élni, ugye?). Tálkát vagy poharat elő, mérjük bele a pudingot, szórjuk meg csokireszelékkel (lehet helyette tejszínhabot is használni), hűtőbe vele egy éjszakára, másnap pedig rávetjük magunkat a nasira, és addig pusztítjuk, amíg van (sajnos gyorsan be fog következni ez az állapot...)



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs