Kekszes krémes

 

Ebben az esős-nyálkás időben kell valami lélekmelengető nyalánkság, betartva azt az alapvetést, hogy nyáron nem kapcsoljuk be a sütőt. Ezúttal egy kicsit időrabló finomságot választottam, de megéri a macera, mert ugye ki ne szeretné a krémest? Ráadásul nem kellett bíbelődni a lapok sütésével, mert egészen egyszerűen keksszel helyettesítettem őket, így egy rakás melót megúsztam a sütivel, és ettől nem lett kevésbé finom a végeredmény. Nagyon gyorsan fogy...

Hozzávalók

  • háztartási keksz (tepsitől függ, hogy mennyire van szükség)
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5 dkg cukor (én szorbittal készítettem, de kinek mi tetszik)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor (szorbit)
  • 20 dkg étcsoki
  • 6 ek olaj

Elkészítés:

A krémmel kezdünk. A vaníliás pudingporokat kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport és sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük.

A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás krémet. Fogunk egy közepes tepsit,  az alját szorosan kirakjuk háztartási keksszel, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.

A tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukrokkal, és rásimítjuk a krémre. A tetejét a változatosság kedvéért ismét szorosan kirakjuk háztartási keksszel. Már csak annyi a dolgunk, hogy az étcsokit és az olajat vízgőz felett összeolvasztjuk, és elsimítjuk a keksz tetején. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és boldog mosollyal arcunkon elkárhozunk. 


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta