Csokihabos

 

Csak nem akar vége szakadni a kánikulának, ezért még mindig pihen a sütőm, vagyis ismét olyan receptet kellett keresnem, amelyhez nincs rá szükség. Némi töprengés után eszembe jutott egy régi kedvencem, amelyet még ebben a szaharai hőségben is percek alatt össze lehet dobni, és a hozzám hasonló csokoholisták sem találnak kivetnivalót benne. Hipp-hopp elkészül, nagyon finom és viharsebesen fogy!

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta

Mártogatáshoz:

  • 1,5 dl kávé
  • 1,5 dl tej
  • 4 tk cukor
  • 1 ek rum

Csokihabhoz:

  • 5 dl  hideg habtejszín
  • 1 púpos ek porcukor
  • 2 púpos ek kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor

Csokimázhoz:

  • 1 púpos ek cukor
  • 1 púpos ek kakaó
  • kevés víz
  • 5 dkg vaj

 Elkészítés:

Egy tálkában összekeverjük a kávét, a tejet, a cukrot és a rumot.

Egy közepes tepsit kerítünk. A babapiskótákat megforgatjuk a kávés elegyben, és szorosan lerakjuk a tepsi aljára (én két sort készítettem, de kinek mennyi tetszik).

A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot, és kemény habot verünk belőle.

A csokihabot elsimítjuk a piskótán.

A csokimáz hozzávalóit egy kis lábosban felmelegítjük, annyira, hogy kicsit folyékony legyen. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután szépen rácsurgatjuk a habra, és már készen is vagyunk.

A sütit egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig szépen behabzsoljuk. Vigyázat, függőséget okoz!

 

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs