Csokihabos
Csak nem akar vége szakadni a kánikulának, ezért még mindig pihen a sütőm, vagyis ismét olyan receptet kellett keresnem, amelyhez nincs rá szükség. Némi töprengés után eszembe jutott egy régi kedvencem, amelyet még ebben a szaharai hőségben is percek alatt össze lehet dobni, és a hozzám hasonló csokoholisták sem találnak kivetnivalót benne. Hipp-hopp elkészül, nagyon finom és viharsebesen fogy!
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
Mártogatáshoz:
- 1,5 dl kávé
- 1,5 dl tej
- 4 tk cukor
- 1 ek rum
Csokihabhoz:
- 5 dl hideg habtejszín
- 1 púpos ek porcukor
- 2 púpos ek kakaó
- 1 cs vaníliás cukor
Csokimázhoz:
- 1 púpos ek cukor
- 1 púpos ek kakaó
- kevés víz
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Egy tálkában összekeverjük a kávét, a tejet, a cukrot és a rumot.
Egy közepes tepsit kerítünk. A babapiskótákat megforgatjuk a kávés elegyben, és szorosan lerakjuk a tepsi aljára (én két sort készítettem, de kinek mennyi tetszik).
A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot, és kemény habot verünk belőle.
A csokihabot elsimítjuk a piskótán.
A csokimáz hozzávalóit egy kis lábosban felmelegítjük, annyira, hogy kicsit folyékony legyen. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután szépen rácsurgatjuk a habra, és már készen is vagyunk.
A sütit egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig szépen behabzsoljuk. Vigyázat, függőséget okoz!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése