Hideg kutya
Az ember konyhatündér lányának a tarsolyában mindig kell lennie egy olyan receptnek, amit elő tud kapni akkor, ha csak nagyon kevés ideje van összedobni valami finomat. Nálam tegnap érkezett el ez a pillanat, az edzés és a mozi között ugyanis tényleg csak limitált időszakban tudtam bevenni magam a konyhába. A megoldás a család egyik kedvenc nasija lett, amelyet pikk-pakk el lehet készíteni, és másnap már lehet is habzsolni. Helyből dupla adagot készítettem, de szerintem ez is viharsebesen el fog tűnni...
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 20 dkg apróra zúzott vagy tördelt háztartási keksz
- 1 kupica rum
Elkészítés:
A vajat, a cukrot, a tojásokat, a pudingport és a kakaóport egy lábosban összekeverjük, közepes lángon összeolvasztjuk. Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a diót, a kekszet, és a rumot.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, a masszát belenyomkodjuk, a folpackot rácsomizzuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük és csodálkozva figyeljük, milyen gyorsan párolog...
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése