Hideg kutya

 

Az ember konyhatündér lányának a tarsolyában mindig kell lennie egy olyan receptnek, amit elő tud kapni akkor, ha csak nagyon kevés ideje van összedobni valami finomat. Nálam tegnap érkezett el ez a pillanat, az edzés és a mozi között ugyanis tényleg csak limitált időszakban tudtam bevenni magam a konyhába. A megoldás a család egyik kedvenc nasija lett, amelyet pikk-pakk el lehet készíteni, és másnap már lehet is habzsolni. Helyből dupla adagot készítettem, de szerintem ez is viharsebesen el fog tűnni...

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 20 dkg apróra zúzott vagy tördelt háztartási keksz
  • 1 kupica rum

Elkészítés:

A vajat, a cukrot, a tojásokat, a pudingport és a kakaóport egy lábosban összekeverjük, közepes lángon összeolvasztjuk. Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk  a diót, a kekszet, és a rumot.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, a masszát belenyomkodjuk, a folpackot rácsomizzuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük és csodálkozva figyeljük, milyen gyorsan párolog...

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs