Zöldséges rizssaláta
Ezen a hétvégén nem készült nasi, azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyenkor hagyományosan mindig ország tortát eszik a család. Mivel még mindig tombol a nyár, ezért a sütő pihen, ugyanakkor valami ennivalót mégiscsak kell rittyenteni, ami nem árt, ha egészséges is, mert azok a fránya kilók csak nem akarnak elindulni lefelé. Hosszas töprengés után eszembe jutott egy régi kedvencem, amely megfelel a kívánalmaknak, pár perc alatt elkészül és még finom is. Neki is álltam legott, fogyogat is szépen őkelme...
Hozzávalók:
- 40 dkg rizs
- 1 db kígyóuborka
- 1 piros, 1 sárga és 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 nagy ( vagy két kicsi) lilahagyma
- 1 doboz konzerv kukorica
Öntethez:
- 2 ek citromlé
- 6 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Nem kell aggódni, még lassított felvételű mozgásnál (ami természetes ebben a hőségben) is pár perc alatt készen leszünk a fincsi ebéddel.
A rizst megfőzzük (ez nálam standard módon úgy történik, hogy olajat hevít, rizst megpirít, vízzel felönt, vegetával elkever, lefed) és kihűtjük.
Az öntethez egy kis tányérba reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet és olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk. A paprikákat apróra szeleteljük. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük az uborkát, a paprikákat, a hagymákat, hozzáadjuk a kukoricát, majd a kihűlt rizst. Meglocsoljuk az öntettel, alaposan összekeverjük, és már készen is vagyunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Egyszerű, gyors, látványos és istenien finom ebéd lesz belőle!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése