Zöldséges rizssaláta

 

Ezen a hétvégén nem készült nasi, azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyenkor hagyományosan mindig ország tortát eszik a család. Mivel még mindig tombol a nyár, ezért a sütő pihen, ugyanakkor valami ennivalót mégiscsak kell rittyenteni, ami nem árt, ha egészséges is, mert azok a fránya kilók csak nem akarnak elindulni lefelé. Hosszas töprengés után eszembe jutott egy régi kedvencem, amely megfelel a kívánalmaknak, pár perc alatt elkészül és még finom is. Neki is álltam legott, fogyogat is szépen őkelme...

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 piros, 1 sárga és 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 nagy ( vagy két kicsi) lilahagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica

Öntethez:

  •  2 ek citromlé
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Nem kell aggódni, még lassított felvételű mozgásnál (ami természetes ebben a hőségben) is pár perc alatt készen leszünk a fincsi ebéddel.

A rizst megfőzzük (ez nálam standard módon úgy történik, hogy olajat hevít, rizst megpirít, vízzel felönt, vegetával elkever, lefed) és kihűtjük.

Az öntethez egy kis tányérba reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet és olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.

Az uborkát meghámozzuk, felkockázzuk. A paprikákat apróra szeleteljük. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk.

Egy nagyobb tálba tesszük az uborkát, a paprikákat, a hagymákat, hozzáadjuk a kukoricát, majd a kihűlt rizst. Meglocsoljuk az öntettel, alaposan összekeverjük, és már készen is vagyunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Egyszerű, gyors, látványos és istenien finom ebéd lesz belőle!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs