Áfonyás zabszelet
Volt itthon egy zacskó zabpehely és egy csomag mirelit áfonya. (Nyilván más is van, de most őket néztem ki magamnak). Óriási áfonyarajongó vagyok, és mivel pöttyet felszaladtak a kilók mostanában rám, ezért adta magát a feladat, hogy valami fogyókúrás nasit készítsek magamnak. Nem kellett sokat törnöm a fejem, már régen kinéztem magamnak egy receptet a Street Kitchenen, nem volt kérdés, hogy ő fog elkészülni. Pár perc alatt össze lehet dobni, és nagyon finom, kár, hogy csak kis adag készült, szerintem ez rekordidő alatt el fog fogyni...
Hozzávalók: (18x18-as tepsihez)
- 26 dkg apró szemű zabpehely
- 18 dkg méz
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csipet só
- 20 dkg mirelit áfonya
Elkészítés:
Előkapunk egy nagyobb tálat, beletesszük a zabpelyhet, a mézet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a sót, kézzel vagy robotgéppel jól összedolgozzuk. Fogunk egy kis tepsit, az alját kibéleljük sütőpapírral, belenyomkodjuk a massza felét, mehet rá az egyenletesen elosztott áfonya, a maradék tésztát pedig rusztikusan rámorzsoljuk a süti tetejére.
Már tolhatjuk is befelé a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, mielőtt szeleteljük és behabzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése