Áfonyás zabszelet

 

Volt itthon egy zacskó zabpehely és egy csomag mirelit áfonya. (Nyilván más is van, de most őket néztem ki magamnak). Óriási áfonyarajongó vagyok, és mivel pöttyet felszaladtak a kilók mostanában rám, ezért adta magát a feladat, hogy valami fogyókúrás nasit készítsek magamnak. Nem kellett sokat törnöm a fejem, már régen kinéztem magamnak egy receptet a Street Kitchenen, nem volt kérdés, hogy ő fog elkészülni. Pár perc alatt össze lehet dobni, és nagyon finom, kár, hogy csak kis adag készült, szerintem ez rekordidő alatt el fog fogyni...

Hozzávalók: (18x18-as tepsihez)

- 26 dkg apró szemű zabpehely

- 18 dkg méz

- 6 dkg cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 10 dkg olvasztott vaj

- 1 csipet só

- 20 dkg mirelit áfonya

Elkészítés:

Előkapunk egy nagyobb tálat, beletesszük a zabpelyhet, a mézet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a sót, kézzel vagy robotgéppel jól összedolgozzuk. Fogunk egy kis tepsit, az alját kibéleljük sütőpapírral, belenyomkodjuk a massza felét, mehet rá az egyenletesen elosztott áfonya, a maradék tésztát pedig rusztikusan rámorzsoljuk a süti tetejére.

Már tolhatjuk is befelé a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, mielőtt szeleteljük és behabzsoljuk.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs