Cuccos répakuglóf

 

 

A nyavalya törje ki ezt a bolond időt, hát nem megérkezett az ősz? Vége a fagyizásnak, a könnyű kis sütiknek, az ember lányának érzékeny lelke ilyenkor már valami tartalmasabb desszertre vágyik. Nálam  ez az időszak a kuglóffal fonódott össze, naná, hogy azt akartam sütni hétvégén, de mivel rólam van szó, gondoltam, megbolondítom néhány nem mindennapi hozzávalóval. Az ötlet a Nők Lapja Konyha Desszertből származik, de pár alapanyagot lecseréltem, és nem bántam meg, mert valami isteni lett a végeredmény. Imádás van, kétlem, hogy megérné a kicsike a hétfőt...

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál mézeskalács fűszer
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg hámozott sárgarépa, reszelve
  • 1 dl olaj
  • 1 dl narancslé
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Egy nagyobb tálban az egész tojásokat fehéredésig habosra keverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, a reszelt répát, az olajat, a narancslevet. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a mazsolát és a durvára vágott diót, alaposan összekeverjük.

Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát, egyenletesen beleöntjük a masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs