Cuccos répakuglóf
A nyavalya törje ki ezt a bolond időt, hát nem megérkezett az ősz? Vége a fagyizásnak, a könnyű kis sütiknek, az ember lányának érzékeny lelke ilyenkor már valami tartalmasabb desszertre vágyik. Nálam ez az időszak a kuglóffal fonódott össze, naná, hogy azt akartam sütni hétvégén, de mivel rólam van szó, gondoltam, megbolondítom néhány nem mindennapi hozzávalóval. Az ötlet a Nők Lapja Konyha Desszertből származik, de pár alapanyagot lecseréltem, és nem bántam meg, mert valami isteni lett a végeredmény. Imádás van, kétlem, hogy megérné a kicsike a hétfőt...
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 10 dkg nádcukor
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál mézeskalács fűszer
- 20 dkg liszt
- 20 dkg hámozott sárgarépa, reszelve
- 1 dl olaj
- 1 dl narancslé
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 3 dkg mazsola
- 5 dkg dió
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Egy nagyobb tálban az egész tojásokat fehéredésig habosra keverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, a reszelt répát, az olajat, a narancslevet. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a mazsolát és a durvára vágott diót, alaposan összekeverjük.
Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát, egyenletesen beleöntjük a masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése