Étcsokis brownie rumos mascarponekrémmel
Csokoholista lévén naná, hogy egy csokiban dús desszertre szavaztam a hétvégén. Nem voltam itthon sokat, úgyhogy egy gyors, de mégis különleges finomságra volt szükségem. Az ennek a kitételnek tökéletesen megfelelő receptet a Nők Lapja Konyha Desszertben találtam meg, amit egy kicsit a saját szájízemre formáltam, melynek eredményeként egy mennyei nasit vehettem magamhoz. Vigyázat, függőséget okoz!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 5 db tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg kakaópor
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- fél dl rum
- 5 dkg porcukor
Tetejére:
- tortadara
Elkészítés:
A tésztához a darabokra tört csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt, majd levesszük a gőzről. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a megolvasztott csokoládét és a lisztes keveréket. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Egy 20x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a rummal, a tejszínnel és a porcukorral, majd a kihűlt brownie tetejére kenjük. Végül megszórjuk tortadarával. Szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése