Sárgabarackos, currys csirkemellragu kókusztejjel
Óriási rajongója vagyok az indiai ízeknek, a currys csirke az egyik nagy kedvencem. Ezúttal azonban egy kicsit "cuccosabb" változatra vágytam - pont olyan az idő, hogy volt kedvem a konyhában kísérletezni-, és ehhez jó inspirációt kaptam a Nők Lapja Konyhából. Egy kicsit a saját szájízemhez igazítottam a receptet, és kevés melóval igazi villantós étket sikerült az asztalra varázsolnom. Egyszerű, mégis különleges és még finom is, nekem nagyon bejött.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só
- kevés olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál currypor
- 5 dl kókusztej
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál lime-lé
- 50 dkg sárgabarack (részemről konzerv)
- 2 dl főzőtejszín
- szárított chili a tetejére
Elkészítés:
A felcsíkozott csirkemellet megsózzuk, majd előkapunk egy nagyobb serpenyőt és kevés olajon 5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, felszeletelt hagymát, tovább pirítjuk, és újabb 5 perc után megszórjuk a curryvel.
Felöntjük a kókusztejjel, ízesítjük a barna cukorral, a lime-lével, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott konzerv barackot is. Néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt is, és még további néhány percig főzzük. És ennyi, készen vagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy főtt rizst készítsünk hozzá, tálaljuk és irigyeljük magunkat a finom ebédért.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése