Brutális sütőtöktorta

 

Hát, emberek, ez a süti tényleg brutálisan finom! Szerelem volt első látásra, amikor megláttam a Street Kitchen oldalán, azonnal tudtam, hogy nekem ő kell, akkor is, ha nagyon macerás. Mert az, de megéri szenvedni vele, mert valami fenomenális ízorgiát tud nyújtani annak a szerencsésnek, akinek a pocijában landol őkelme. Van benne minden jó, ami ilyenkor ősszel jó kedvre deríti a szívet és a lelket, de az esszenciája természetesen a sütőtök, amelyet öröm volt megsütni, idén először járhatta be finom illata a konyhát. Igazi bekuckózós hétvégére való, fejedelmi sütemény!

Hozzávalók:

Kekszréteghez:

  • 30 dkg zabkeksz
  • 13 dkg vaj
  • 1 csipet só

Sajtkrémes réteghez:

  •  4 db tojás
  • 11 dkg cukor
  • 30 dkg sajtkrém
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 1 dl habtejszín
  • 1,5 tk mézeskalács fűszer

Tetejére:

  •  6 db tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • tortadara

Elkészítés:

Nem meglepő módon a tortaalappal kezdjük a munkát. A kekszet összetörjük, beletesszük egy kisebb tálba, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a sót, jól elkeverjük. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belenyomkodjuk az aljára a kekszes masszát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. Ha elkészült, kivesszük és pihenni hagyjuk.

Egy nagy keverőtálban kézi mixerrel összekeverjük a tojást a cukorral, majd jöhet hozzá a sajtkrém, a a villával összetört sült tök, a pudingpor, a liszt, a tejszín, valamint a fűszerek. A krémet egyenletesen ráöntjük a kekszrétegre, a tortaforma alját gondosan bebugyoláljuk alufóliával (különben ki fog folyni a krém sütés közben), majd visszatoljuk a sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. A habhoz egy nagy keverőtálba öntjük a tojásfehérjéket, majd elkezdjük kézi mixerrel felverni, ahogy elkezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot. Egészen addig verjük, amíg igazán kemény habot kapunk. A habot a kihűlt sütire halmozzuk, elegyengetjük, megszórjuk tortadarával. Szeleteljük, ájuldozunk, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs