Csilis, brokkolis penne tejszínnel

 

A brokkoli egészséges, a csili különleges, a penne sohasem jön rosszul, ebből csak jó kombó jöhet ki, nem igaz? Dehogynem. Valami könnyű ebédre vágytam, amihez nem kell sok hozzávaló, mégis van benne egy pici plusz. A Nők Lapja konyhában megtaláltam az ehhez való receptet, már csak annyi dolgom volt, hogy néhány percet rászánjak az életemből, és nem sokkal később már az asztalon is volt ez az egyszerű, de nagyszerű finomság. Nagyon fogy...

Hozzávalók:

  • 50 dkg mirelit brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál édes csiliszósz
  • 50 dkg penne tészta
  • 25 dkg koktélparadicsom

Elkészítés:

 A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

A brokkolit lobogó, sós vízben leforrázzuk (kb. 2 perc alatt) leszűrjük.

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a brokkolit. Sózzuk, és felöntjük a tejszínnel.

Az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajttal és az édes csiliszósszal ízesítjük, összeforraljuk pár perc alatt, majd összeforgatjuk a tésztával. A végén hozzáadjuk a kettévágott paradicsomokat és tálaljuk. 

 

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta