Csokis cukkinikenyér

 

Simán összefér egymással a csokoholizmus és a sütizés egészségesebb irányába történő elmozdulás szerintem. Ezúttal a cukkinivel kísérleteztem, és ismét nem csalódtam, ebben az egyszerű, de nagyszerű receptben olyan ízorgia egyesült, amelyet nem lehet könnyen elfelejteni. Pedig tényleg nincs benne semmi különös, mégis maga a hétköznapi mámor, ami nagyon jól tud esni egy ilyen átlagosnak látszó, de valójában nagyon különleges, szép napon. Recept innen.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 9 dkg cukor
  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 60 ml olaj
  • 35 dkg cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés: 

Egy tálban kihabosítjuk a tojásokat és a kétféle cukrot, majd belekeverjük a puha vajat és az olajat. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a vajas elegyhez.

Egy másik tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és az apró kockákra vágott étcsokit is, majd ezt is a tojásos-cukkinis masszához keverjük.

A kenyérsütő formát kibéleljük sütőpapírral, hogy majd ne ragadjon le a tészta és egyenletesen belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 60-70 percre. Tűpróbával mindenképp ellenőrizzük, hogy megsült-e, és ha már nem tapad a tűre/fogpiszkálóra a nyers tészta, akkor kivesszük a sütőből a cukkinikenyeret és hagyjuk langyosra hűlni a formában. Végül kiborítjuk egy rácsra, szeleteljük, megszórjuk porcukorral és habzsoljuk.


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs