Mákos tejbegríz

 

 
 
Egy ilyen szép vasárnapi napon a francnak van kedve komoly kaját rittyenteni, tejbegríz függőként viszont imádok új ízeket kipróbálni, ezúttal egy mákos finomság volt napirenden, egy kis meggybefőttel körítve. Semmi különleges, mégis egyedi, gyors, egyszerű, igazi kis hétköznapi csoda.

Hozzávalók:

Tejbegrízhez:

  •  8 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 6 dkg darált mák
  • 6 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj

Tetejére:

meggybefőtt

Elkészítés:

A tejbegríz hozzávalóit egy edénybe rakjuk, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, 8-10 perc alatt besűrítjük. Ekkora a mák és a búzadara is magába szívja a folyadékot.

Kisebb tálakba adagoljuk a mákos tejbegrízt, és meggyszemekkel díszítjük a tetejét.


 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs