Osztrák szilvás süti

 

A sógorok tudnak valamit. Az osztrák sütik egyszerűek, de nagyszerűek,  ízgazdagok és sokfélék, érdemes kísérletezni velük, kicsi az esély arra, hogy csalódunk bennük. Most is teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel, a receptet a Vidék Íze című gasztro újságban leltem fel, szerelem volt első látásra és mivel úgyis éppen beütött a szilvaszezon, naná, hogy kipróbáltam. A rácsozást még cseppet gyakorolnom kell, de az ízekben nincs hiba, ez egy nagyon finom süti, piros pont, hogy néhány percet kell csak rászánnunk az életünkből. Nagyon párolog...

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája

Töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió
  • 1 kg szilva
  • 10 dkg porcukor
  • kevés fahéj

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a felkockázott vajat, a cukrot és a két tojássárgáját. Ruhaujj felgyűr, tésztát begyúr. Kétfelé vesszük, a nagyobbik felét kinyújtjuk, belefektetjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megszórjuk a darált dióval.

A kimagozott szilvát rárakjuk. Egy kisebb tálkában összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, megszórjuk vele a szilvákat. A megmaradt tésztából rudakat sodrunk, berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Az egészet betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). 

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs