Osztrák szilvás süti
A sógorok tudnak valamit. Az osztrák sütik egyszerűek, de nagyszerűek, ízgazdagok és sokfélék, érdemes kísérletezni velük, kicsi az esély arra, hogy csalódunk bennük. Most is teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel, a receptet a Vidék Íze című gasztro újságban leltem fel, szerelem volt első látásra és mivel úgyis éppen beütött a szilvaszezon, naná, hogy kipróbáltam. A rácsozást még cseppet gyakorolnom kell, de az ízekben nincs hiba, ez egy nagyon finom süti, piros pont, hogy néhány percet kell csak rászánnunk az életünkből. Nagyon párolog...
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 tojássárgája
Töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 1 kg szilva
- 10 dkg porcukor
- kevés fahéj
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a felkockázott vajat, a cukrot és a két tojássárgáját. Ruhaujj felgyűr, tésztát begyúr. Kétfelé vesszük, a nagyobbik felét kinyújtjuk, belefektetjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megszórjuk a darált dióval.
A kimagozott szilvát rárakjuk. Egy kisebb tálkában összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, megszórjuk vele a szilvákat. A megmaradt tésztából rudakat sodrunk, berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Az egészet betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése