Kókuszos, fehér csokoládés kuglóf

 

Ilyen szép őszi napon nincs is jobb annál, mint hogy a konyhában tüsténkedjünk egy otthonos ízvilágú süti elkészítésével foglalatoskodva. Nagyon kuglófmániás vagyok, és mivel ínyenc is, ezért imádom kipróbálni a különleges ízpárosításokat. Ezúttal a Nők Lapja Konyhában bukkantam rá arra a receptre, ami azonnal beleesett a "készítsük el minél előbb" kategóriába. Végre eljött a perc, kisülhetett a sütőmben őfinomsága, istenkirály lett az eredmény, biztosan nem utoljára készült el nálam.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg puha vaj+a formához
  • 25 dkg porcukor
  • 5 tojás 
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt + a formához
  • 5 dkg fehér csokoládé, olvasztva
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

Mázhoz:

  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg fehér csoki olvasztva
  • tortareszelék

Elkészítés:

A mázhoz gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit, felforraljuk a tejszínt, kézi habverővel összekeverjük, majd elküldjük szépen szundizni a hűtőbe kb. 2-3 órára.

A tésztához habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A masszát elfelezzük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mikróban a vagy gőz felett megolvasztott fehér csokit, a másik feléhez pedig a kakaóport.

A kuglófformát kivajazzuk, lisztezzük. A kakaós tésztából 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többivel megtöltjük a formát, kissé felkenjük a forma oldalára, hogy üreget kapjunk. Egyenletesen beletesszük a kókuszos tésztát, a tetején elkenjük a félretett kakaós részt. És ennyi, készen is volnánk,  mehet a cuccos a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

A díszítéshez gőz felett sűrűn folyósra melegítjük a fehér csokis mázat, majd a kuglóf tetejére csorgatjuk, végül megszórjuk tortadarával. Szeleteljük, habzsoljuk.


 Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta