Narancsos csokitorta
Eldöntöttem, hogy egészségesebb nasikat fogok készíteni. Mert ugyebár hiába tornázok rengeteget, ha nem változtatok az étkezésen, nem fog látszani az eredménye. Nem is halogattam a dolgot, hanem előkerestem egy olyan receptet, amely különösen kedves a szívemnek, ezért úgy gondoltam, ő lesz a tökéletes választás ahhoz, hogy új utakra lépjek az étkezés terén. Akad benne néhány nem hétköznapi hozzávaló, de ma már szerencsére minden könnyen beszerezhető, ha pedig nem, akkor kreatívan változtat az ember lánya a hozzávalókon. Most is ez történt, az eredmény pedig nagyon finom lett, a régi kedvenc új köntösben kiválóan bevált.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg tönkölybúza finomliszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1,25 dl méz
- 1 dl nádcukor
- 2 ek őrölt lenmag
- 6 ek víz
- 1 dl narancslé
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 ek narancslekvár
Csokoládé ganache-hoz:
- 4 dl kókusztej
- 25 dkg étcsoki
- 1 ek méz
- 1 tk vaníliakivonat
Tetejére:
- Tortadara
Elkészítés:
Egy kis tálkában összekeverjük az őrölt lenmagot a vízzel, és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik, nagyobb tálban összekeverjük a mézet és a nádcukrot, hozzáadjuk a vizes lenmag keveréket, a narancslevet, az olívaolajat és a lekvárt. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, simára keverjük a tésztát, beleöntjük egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), kihűtjük.
Egy kis lábosban alacsony lángon összeolvasztjuk a kókusztejet, a mézet és a vaníliakivonatot. Levesszük a tűzről, beletesszük a csokit, és folyamatosan addig keverjük, amíg felolvad és sima krémet kapunk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen elsimítjuk a torta tetején. Egy éjszakára mehet szundizni a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése