Túró Rudi torta
- 6 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás
- 6 dkg cukor
Krémhez:
- 1 csapott evőkanál zselatin
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 1 dl víz
- 3 evőkanál forró víz
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 kupak citromlé
- 1 dl tejföl
- 2,5 dl hideg habtejszín
Tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
Először a piskótát készítjük el. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük kézi mixerrel, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztes elegyet. A tésztát beletesszük a tortaformába, egyenletesre simítjuk és már repülhet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 12 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), majd kihűtjük.
A krémhez a zselatint összevegyítjük a vízzel és mérsékelt lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik, aztán kihűtjük. Forralni nem szabad! A porcukrot simára keverjük a forró vízzel, majd hozzáadjuk a túrót, a vaníliakivonatot, a citromlevet, a tejfölt és a kihűlt, zselatinos vizet. Az egészet összedolgozzuk. Már csak annyi a dolgunk, hogy habot verjünk a hideg tejszínből, és óvatosan hozzáforgassuk a krémhez.
A kihűlt piskótán egyenletesre simítjuk a túrókrémet, vastagon megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és már küldhetjük is el szundikálni egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szeleteljük, habzsoljuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése