Zellerkrém leves
Nem szokásom beleenni mások ebédjébe, de a héten a kolléganőm olyan ínycsiklandozó zellerkrém levest készített, hogy muszáj volt megkóstolnom. El is vesztem abban a pillanatban, már kértem is el a receptet, és elhatároztam, hogy már hétvégén nálam is el fog készülni. Így is történt, nagyon finom lett a végeredmény, biztosan nem most készült el nálunk utoljára.
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb zeller (kb. 1 kg)
- 2 db közepes burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 2 db zöldségleves kocka
- kb. 1,5 l víz
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítés:
A mocsok melóval indítunk, szépen megtisztítjuk és apróra vágjuk a zöldségeket és a hagymákat. Ezzel a legrosszabbon már túl is vagyunk, innentől kezdve már "csak" össze kell állítani a levest. Tehát egy nagyobb fazekat kerítünk, kevés olívaolajon megpirítjuk a jó nagy adag felkockázott zellerünket, majd mehet hozzá a hagyma és a fokhagyma, tovább pirítjuk őkelmét. Ezután jöhet a felkockázott burgonya, majd az egész cuccost felöntjük a vízzel, beletesszük a két leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
Ezután kb. 20 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek, keresünk magunknak valamilyen elfoglaltságot, majd ha minden megpuhult, levesszük a levest a tűzről és botmixerrel lepürésítjük. Majd mehet vissza a tűzre, belereszeljük a szerecsendiót, kettőt rottyantunk rajta, és örülünk, mert már készen is vagyunk. Langyosra hűtjük és levesgyönggyel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése