Currys-ananászos-tejszínes csirke

 

Trópusi, ugyanakkor melengető ételre vágytam ebben a hideg időben, amelyet azért nem olyan időigényes elkészíteni, mert nincs kedvem órákat állni a konyhában. Nem sokat kellett gondolkodnom, hamar rábukkantam arra a receptúrára, ami megfelelt a kívánalmaknak. Egyszerű, gyors és nagyon finom, mi kell még? Még egy adag belőle, mert gyorsan fogy. Recept innen.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • só, bors
  • 3 ek olaj
  • 1 doboz konzerv ananász
  • 2 ek currypor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk az olajon, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt szafton megpirítjuk az apró kockákra vágott ananászt, amíg egy kis színt nem kap. Ekkor jöhet rá a currypor, felöntjük a tejszínnel, visszarakjuk a csirkemellet, és kb. 10 percig rotyogtatjuk. 

És ennyi, meg is volnánk, már csak egy kis rizst kell kifőzni hozzá (vagy kinek mihez van kedve), és már ebédelhetünk is. Egyszerű, mégis különleges, és nagyon finom étek.

 


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs