Diós tejberizs
Ebben a januári hidegben egy lélekmelengető ebédre vágytam, ezen belül is tejberizsre. Nagy rajongója vagyok a műfajnak, akármikor akármennyit meg tudok enni ebből a finomságból, éppen ezért nagyon szeretek kísérletezni vele. Ezúttal egy olyan változatra esett a választásom, amely egyszerű, de mégis különleges lett a diótól, amely valami teljesen más dimenzióba tudja emelni ezt az étket. Nagyon finom és nagyon fogy...
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 2 dl víz
- 7 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 kupak citromlé
- 3 dkg vaj
- durvára vágott dió
Elkészítés:
A rizst átmossuk, és egy száraz edényben, magasabb hőmérsékleten kissé lepirítjuk, de vigyázzunk, ne égjenek oda a szemek. Aztán lejjebb vesszük a lángot, és felöntjük a vízzel a rizst. Mikor magába szívta a vizet, felöntjük a tejjel, majd beleszórjuk a darált diót. Mehet bele a vaníliás cukor, a cukor és a citromlé is.
Alacsony lángon addig főzzük a rizst, amíg megpuhulnak a szemek, és magukba szívják a folyadékot. A végén belekeverjük a vajat, majd tálba szedjük a tejberizst és durvára vágott dióval tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése