Diós tejberizs

 

Ebben a januári hidegben egy lélekmelengető ebédre vágytam, ezen belül is tejberizsre. Nagy rajongója vagyok a műfajnak, akármikor akármennyit meg tudok enni ebből a finomságból, éppen ezért nagyon szeretek kísérletezni vele. Ezúttal egy olyan változatra esett a választásom, amely egyszerű, de mégis különleges lett a diótól, amely valami teljesen más dimenzióba tudja emelni ezt az étket. Nagyon finom és nagyon fogy...

Recept innen.

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 7 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 1 kupak citromlé
  • 3 dkg vaj
A tálaláshoz:
  •  durvára vágott dió

Elkészítés:

A rizst átmossuk, és egy száraz edényben, magasabb hőmérsékleten kissé lepirítjuk, de vigyázzunk, ne égjenek oda a szemek. Aztán lejjebb vesszük a lángot, és felöntjük a vízzel a rizst. Mikor magába szívta a vizet, felöntjük a tejjel, majd beleszórjuk a darált diót. Mehet bele a vaníliás cukor, a cukor és a citromlé is.

Alacsony lángon addig főzzük a rizst, amíg megpuhulnak a szemek, és magukba szívják a folyadékot. A végén belekeverjük a vajat, majd tálba szedjük a tejberizst és durvára vágott dióval tálaljuk.


 Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs