Étcsokis kuglóf vörösboros meggyel
Ebben a hideg időben muszáj volt valami lélekmelengető, otthonos finomságot készítenem. Régen volt kuglóf, ráadásul pont megfelel a kívánalmaknak, ezért elővettem a már régebben kinézett receptet a Nők Lapja Konyhából, és késedelem nélkül nekiálltam az elkészítésnek. Rengeteget dob az amúgy sima csokis kuglófon a vörösboros meggy, igazi ízorgiát kapunk ennek köszönhetően ettől az egyszerű, de nagyszerű desszerttől.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg magozott meggy
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 25 dkg vaj+a formához
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg durvára vágott étcsoki
- fél csomag sütőpor
- 30 dkg liszt + a formához
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- tortadara
Elkészítés:
A magozott meggyet felforraljuk a vörösborral, forrástól számítva 5 percig főzzük, közben kevergetjük. Kevés lé maradjon alatta! Kihűtjük.
A tésztához a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat. Egy kisebb lábosban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és az étcsokit, hozzákeverjük a vajas elegyhez a vörösboros meggyel együtt.
És a lényegi melóval meg is lennénk, már csak annyi a dolgunk, hogy kivajazzuk és lisztezzük a kuglófformát, egyenletesen eloszlassuk benne a tésztát és már tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.
A díszítéshez vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, bevonjuk vele a kuglóf tetejét, megszórjuk a tortadarával. Szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése