Étcsokis kuglóf vörösboros meggyel

 

Ebben a hideg időben muszáj volt valami lélekmelengető, otthonos finomságot készítenem. Régen volt kuglóf, ráadásul pont megfelel a kívánalmaknak, ezért elővettem a már régebben kinézett receptet a Nők Lapja Konyhából, és késedelem nélkül nekiálltam az elkészítésnek. Rengeteget dob az amúgy sima csokis kuglófon a vörösboros meggy, igazi ízorgiát kapunk ennek köszönhetően ettől az egyszerű, de nagyszerű desszerttől.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 10 dkg magozott meggy
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 25 dkg vaj+a formához
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg durvára vágott étcsoki
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt + a formához

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • tortadara

 Elkészítés:

A magozott meggyet felforraljuk a vörösborral, forrástól számítva 5 percig főzzük, közben kevergetjük. Kevés lé maradjon alatta! Kihűtjük.

A tésztához a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat. Egy kisebb lábosban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és az étcsokit,  hozzákeverjük a vajas elegyhez a vörösboros meggyel együtt. 

És a lényegi melóval meg is lennénk, már csak annyi a dolgunk, hogy kivajazzuk és lisztezzük a kuglófformát, egyenletesen eloszlassuk benne a tésztát és már tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.

A díszítéshez vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, bevonjuk vele a kuglóf tetejét, megszórjuk a tortadarával. Szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs