Mákos, vörös áfonyás gyümölcskenyér kandírozott naranccsal

 

Nagy gyümölcskenyér rajongó vagyok, főleg azért, mert ez egy olyan műfaj, amellyel rengeteget lehet kísérletezni, gyakorlatilag bármit bele lehet tenni, mindig izgalmas, hogy milyen ízek, zamatok születnek az elsőre talán meglepőnek tűnő párosításoknak köszönhetően. A mai versenyző (amelyre a Nők Lapja Konyhában leltem rá) pont egy ilyen nagyon cuccos darab, és az tetszett meg benne, hogy sokféle hozzávalóból áll, mégis viharsebesen elkészíthető, na és egyáltalán nem utolsó sorban még csokis is. Tényleg pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom, őkelme sem lesz hosszú életű, úgy érzem...

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 25 dkg liszt

Tetejére:

  •  20 dkg étcsoki
  • kandírozott narancshéjkocka

Elkészítés:

Keverőtálban robotgéppel a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk. Egyesével belekeverjük az egész tojásokat. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a darált mákot és az aszalt vörös áfonyát, majd beleforgatjuk a vajas elegybe.

És ennyi, meg is volnánk a tésztával, már csak bele kell halmozni egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába és már tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük (Tűpróba!). Kihűtjük.

A kihűlt sütit egy tálcára tesszük. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a gyümölcskenyeret. Kandírozott narancshéjkockával díszítjük. Szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs