Pirított gombás mac&cheese
A spájzban jártamban-keltemben a kezembe ötlött egy csomag szarvacska tészta. Erről eszembe jutott, hogy milyen jó kis mac&cheese-t lehetne készíteni belőle. Erről eszembe jutott, hogy a Nők Lapja Konyhában láttam egy jó kis gombás változatot. Mivel ilyen még nem volt, muszáj volt kipróbálnom. Kicsit macerás, de megéri dolgozni vele, mert nagyon finom a végeredmény!
Hozzávalók:
- 50 dkg szarvacska tészta
- 70 dkg gomba (nálam csiperke, de kinek mi tetszik)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- só, bors
A besamelhez:
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 7 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1 evőkanál mustár
A tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A gombákat feldaraboljuk, majd egy nagyobb serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Amikor megpirult, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A besamelhez egy kisebb fazékban felolvasztjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd apránként kevergetve felengedjünk a tejjel és a tejszínnel, besűrítjük. A sajtot lereszeljük, a forró besamelbe olvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük.
Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és összeforgatjuk a gombával és a sajtos szósszal. Az összekevert tésztát egy jénaiba halmozzuk, reszelünk rá kb. 10 dkg sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése