Pirított gombás mac&cheese

 

A spájzban jártamban-keltemben a kezembe ötlött egy csomag szarvacska tészta. Erről eszembe jutott, hogy milyen jó kis mac&cheese-t lehetne készíteni belőle. Erről eszembe jutott, hogy a Nők Lapja Konyhában láttam egy jó kis gombás változatot. Mivel ilyen még nem volt, muszáj volt kipróbálnom. Kicsit macerás, de megéri dolgozni vele, mert nagyon finom a végeredmény!

Hozzávalók:

  • 50 dkg szarvacska tészta
  • 70 dkg gomba (nálam csiperke, de kinek mi tetszik)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors

A besamelhez:

  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 7 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 evőkanál mustár

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt 

 Elkészítés:

A gombákat feldaraboljuk, majd egy nagyobb serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Amikor megpirult, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A besamelhez egy kisebb fazékban felolvasztjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a lisztet, majd apránként kevergetve felengedjünk a tejjel és a tejszínnel, besűrítjük. A sajtot lereszeljük, a forró besamelbe olvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, a mustárral ízesítjük.

Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és összeforgatjuk a gombával és a sajtos szósszal. Az összekevert tésztát egy jénaiba halmozzuk, reszelünk rá kb. 10 dkg sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.


 Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs