Sült madártej


Imádok őrültségekkel kísérletezni a konyhában, és ez a recept eléggé elborultnak tűnt ahhoz, hogy azonnal ki akarjam próbálni. Mert ugye a madártej finom, de mi lesz belőle, ha betoljuk a sütőbe, és megsütjük? Muszáj volt megtudnom! Na kérem, az eredmény nagyon finom és fényévekkel gyorsabban megvan, mint az "igazi" madártej. Szóval nagyon kipróbálós darab, szerintem nem lesz hosszú életű őkelme...

Recept innen.

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 13 dkg liszt
  • 1 l tej
  • 15 dkg vaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével.

A sárgáját egy nagyobb tálban habosra keverjük a cukor másik felével. Mehet hozzá a vaníliás cukor, a só, a liszt. Alaposan elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós. 

A vajat megolvasztjuk, és a tojássárgájás elegyhez locsoljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. És ennyi, készen vagyunk, már csak bele kell öntenünk egy sütőpapírral bélelt, 20x35 cm-es tepsibe a tésztát, és már tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített tepsibe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, habzsoljuk.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs