Sült madártej
Imádok őrültségekkel kísérletezni a konyhában, és ez a recept eléggé elborultnak tűnt ahhoz, hogy azonnal ki akarjam próbálni. Mert ugye a madártej finom, de mi lesz belőle, ha betoljuk a sütőbe, és megsütjük? Muszáj volt megtudnom! Na kérem, az eredmény nagyon finom és fényévekkel gyorsabban megvan, mint az "igazi" madártej. Szóval nagyon kipróbálós darab, szerintem nem lesz hosszú életű őkelme...
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 15 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 13 dkg liszt
- 1 l tej
- 15 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor felével.
A sárgáját egy nagyobb tálban habosra keverjük a cukor másik felével. Mehet hozzá a vaníliás cukor, a só, a liszt. Alaposan elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós.
A vajat megolvasztjuk, és a tojássárgájás elegyhez locsoljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. És ennyi, készen vagyunk, már csak bele kell öntenünk egy sütőpapírral bélelt, 20x35 cm-es tepsibe a tésztát, és már tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített tepsibe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése