Hawai csirke kukoricás rizzsel

 

Óriási hawai rajongó vagyok, az ananászos ételek akármekkora mennyiségben jöhetnek. Ezúttal egy csirkés változatra esett a választásom, amelyet meglepően könnyű elkészíteni és egyáltalán nem mellesleg nagyon finom is. A köretként tálalt kukoricás rizs is egyszerű, de különleges, nagyon megbolondítja a hagyma. Gyorsan elkészülő finomság, amit kár lenne kihagyni az életünkből. Recept innen.

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 1 konzerv ananász
  • 20 dkg sajt
  • só, bors
  • 4 dl forró víz
  • 30 dkg konzerv kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj

Elkészítés: 

Egy edényben 1 evőkanál olajon 2 percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük a forró vízzel, sózzuk, megkavarjuk és felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a lángot és fedő alatt készre főzzük.

A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és 2 kanál olajon egy serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben az ananászdarabokat is megpirítjuk, és ezt is kiszedjük. A csirkemellet sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, eloszlatjuk rajtuk egyenletesen az ananászdarabokat, megszórjuk reszelt sajttal és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul a sajt.

A serpenyőben visszamaradt szaftra öntünk még 2 evőkanál olajat és 4-5 percig pirítjuk rajta a kukoricát. Rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és tovább pirítjuk, még 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a rizzsel és elzárjuk. A csirke mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta