Hawai csirke kukoricás rizzsel
Óriási hawai rajongó vagyok, az ananászos ételek akármekkora mennyiségben jöhetnek. Ezúttal egy csirkés változatra esett a választásom, amelyet meglepően könnyű elkészíteni és egyáltalán nem mellesleg nagyon finom is. A köretként tálalt kukoricás rizs is egyszerű, de különleges, nagyon megbolondítja a hagyma. Gyorsan elkészülő finomság, amit kár lenne kihagyni az életünkből. Recept innen.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 1 konzerv ananász
- 20 dkg sajt
- só, bors
- 4 dl forró víz
- 30 dkg konzerv kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
Elkészítés:
Egy edényben 1 evőkanál olajon 2 percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük a forró vízzel, sózzuk, megkavarjuk és felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a lángot és fedő alatt készre főzzük.
A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és 2 kanál olajon egy serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben az ananászdarabokat is megpirítjuk, és ezt is kiszedjük. A csirkemellet sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, eloszlatjuk rajtuk egyenletesen az ananászdarabokat, megszórjuk reszelt sajttal és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul a sajt.
A serpenyőben visszamaradt szaftra öntünk még 2 evőkanál olajat és 4-5 percig pirítjuk rajta a kukoricát. Rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és tovább pirítjuk, még 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a rizzsel és elzárjuk. A csirke mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése