Almaragus tejberizs

 

Döbbenetes gyorsasággal telik a hosszú hétvége, ez már a harmadik nap, lassan bizony vége lesz, akárki meglássa. Na de addig se búsuljunk, inkább főzzünk egy jó kis nasit.. A választásom ezúttal az almaragus tejberizsre esett, amelyet hihetetlenül könnyű elkészíteni, mégis különleges, és egyáltalán nem mellékesen istenien finom. Recept innen.

Hozzávalók:

Tejberizshez:

  • 22 dkg rizs
  • 1 dl víz
  • 5 dl ej
  • 4 dl habtejszín
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 1 kupak citromlé
  • 4 dkg vaj

Almaraguhoz:

  • 4 db alma
  • 2 ek cukor
  • 4 ek vaj
  • 4 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

A rizst alaposan átmossuk, és vízzel felrakjuk főzni. Mikor már magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a cukrot. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, nehogy leégjen. Majd ha ismét magába szívta az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, végül hozzáadjuk a citromlevet is.

Ha már puha a rizs, elzárjuk alatt a lángot, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük. 

Az almaraguhoz meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a kockákra vágott almát, a vajat és megvárjuk, amíg kissé megpuhul az alma, majd megszórjuk a fahéjjal, és összekeverjük.

A rizst átkeverjük, tálakba szedjük, és az almaragut a tetejére kanalazva kínáljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta