Almaragus tejberizs
Döbbenetes gyorsasággal telik a hosszú hétvége, ez már a harmadik nap, lassan bizony vége lesz, akárki meglássa. Na de addig se búsuljunk, inkább főzzünk egy jó kis nasit.. A választásom ezúttal az almaragus tejberizsre esett, amelyet hihetetlenül könnyű elkészíteni, mégis különleges, és egyáltalán nem mellékesen istenien finom. Recept innen.
Hozzávalók:
Tejberizshez:
- 22 dkg rizs
- 1 dl víz
- 5 dl ej
- 4 dl habtejszín
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 1 kupak citromlé
- 4 dkg vaj
Almaraguhoz:
- 4 db alma
- 2 ek cukor
- 4 ek vaj
- 4 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
A rizst alaposan átmossuk, és vízzel felrakjuk főzni. Mikor már magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a cukrot. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, nehogy leégjen. Majd ha ismét magába szívta az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, végül hozzáadjuk a citromlevet is.
Ha már puha a rizs, elzárjuk alatt a lángot, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük.
Az almaraguhoz meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a kockákra vágott almát, a vajat és megvárjuk, amíg kissé megpuhul az alma, majd megszórjuk a fahéjjal, és összekeverjük.
A rizst átkeverjük, tálakba szedjük, és az almaragut a tetejére kanalazva kínáljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése