Brokkolis sajtkrémes tészta

 

Egy erős megfázás után tolni kell a vitamint, és mi lenne jobb e célból, mint a brokkoli? De legyen már benne egy kis csavar, úgyhogy rakjuk tésztába és süssük meg! Az ötlet a Vidék íze című újságból származik, és gyorsan beleszerettem, mert gyorsan elkészül, mégis különleges étek, ami még egészséges is. Nem gondolom, hogy sokáig kitartana őkelme, mert nagyon fogy...

Hozzávalók:

  • 40 dkg szarvacska tészta
  • 50 dkg mirelit brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápiapaprika
  • 30 dkg sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2,5 dl zöldségalaplé (nálam nemes egyszerűséggel víz és leveskocka)
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát és a paprikát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben megdinszteljük a vajon a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit pároljuk együtt. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. A sajt kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba.

Bő sós vizet teszünk fel főni. Ha felforrt, beletesszük a tésztát. Félidőben mellé rakjuk a brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást. Tányérra szedjük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs