Brokkolis sajtkrémes tészta
Egy erős megfázás után tolni kell a vitamint, és mi lenne jobb e célból, mint a brokkoli? De legyen már benne egy kis csavar, úgyhogy rakjuk tésztába és süssük meg! Az ötlet a Vidék íze című újságból származik, és gyorsan beleszerettem, mert gyorsan elkészül, mégis különleges étek, ami még egészséges is. Nem gondolom, hogy sokáig kitartana őkelme, mert nagyon fogy...
Hozzávalók:
- 40 dkg szarvacska tészta
- 50 dkg mirelit brokkoli
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kápiapaprika
- 30 dkg sajt
- 4 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2,5 dl zöldségalaplé (nálam nemes egyszerűséggel víz és leveskocka)
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát és a paprikát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben megdinszteljük a vajon a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit pároljuk együtt. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. A sajt kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba.
Bő sós vizet teszünk fel főni. Ha felforrt, beletesszük a tésztát. Félidőben mellé rakjuk a brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást. Tányérra szedjük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése