Fahéjas sütőporos kuglóf

 

Beütött a hosszú hétvége, indulhat a pihenés. Azonban ez nem jelenti azt, hogy megfosszuk magunkat egy fincsi sütitől, csak éppen nem kell túlzásba vinni a dolgokat, megteszi egy jó kis kuglóf is. A választásom egy fahéjas szépségre esett, nincs benne semmi különös, egyszerűen nagyszerű, nem is kell ennél több a négynapos ünnep kezdetére, nem igaz? Recept innen.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 32 dkg liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg darált mandula
  • 2 tk sütőpor
  • 29 dkg cukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 kupak citromlé
  • olaj és liszt a formához

A fahéjas részhez:

  •  2 tk őrölt fahéj
  • 0,2 dl tej

Elkészítés:

Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a fahéjjal, a darált mandulával és a sütőporral. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd mehetnek hozzá a tojások, a só és a citromlé. A tojásos részhez adjuk a lisztes keveréket, majd összekeverjük a tésztát. A tészta felét egy másik tálba rakjuk és hozzákeverjük a fahéjat és a tejet.

Olajjal vékonyan átkent, enyhén kilisztezett kuglófformába adagoljuk a masszát úgy, hogy 1-1 evőkanállal rakunk egymás mellé a kétféle tésztából, majd egy villa végével óvatosan átkeverjük, hogy márványosabb legyen. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs