Fahéjas sütőporos kuglóf
Beütött a hosszú hétvége, indulhat a pihenés. Azonban ez nem jelenti azt, hogy megfosszuk magunkat egy fincsi sütitől, csak éppen nem kell túlzásba vinni a dolgokat, megteszi egy jó kis kuglóf is. A választásom egy fahéjas szépségre esett, nincs benne semmi különös, egyszerűen nagyszerű, nem is kell ennél több a négynapos ünnep kezdetére, nem igaz? Recept innen.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 32 dkg liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 dkg darált mandula
- 2 tk sütőpor
- 29 dkg cukor
- 25 dkg puha vaj
- 6 db tojás
- 1 csipet só
- 1 kupak citromlé
- olaj és liszt a formához
A fahéjas részhez:
- 2 tk őrölt fahéj
- 0,2 dl tej
Elkészítés:
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a fahéjjal, a darált mandulával és a sütőporral. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd mehetnek hozzá a tojások, a só és a citromlé. A tojásos részhez adjuk a lisztes keveréket, majd összekeverjük a tésztát. A tészta felét egy másik tálba rakjuk és hozzákeverjük a fahéjat és a tejet.
Olajjal vékonyan átkent, enyhén kilisztezett kuglófformába adagoljuk a masszát úgy, hogy 1-1 evőkanállal rakunk egymás mellé a kétféle tésztából, majd egy villa végével óvatosan átkeverjük, hogy márványosabb legyen. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése