Gombás-spenótos-fetás tészta
Szerintem a gyorsan elkészülő ebéd a jó ebéd. Nem igazán szeretek órákat állni a konyhában, jobban kedvelem az összedobós ételeket, de ínyenc is vagyok, vagyis azt is szeretem, ha van valami különleges a főznivalóban. Ez a recept pont ilyen, gyors, egyszerű, mégis van benne egy kis ízcsavar. A Nők Lapja Konyhában leltem rá és szerettem bele azonnal, most jött el az ideje, hogy elkészüljön.
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csiperkegomba
- 40 dkg szarvacska tészta
- 20 dkg (mirelit) leveles spenót
- 5 dl zöldségleves
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg feta sajt
Elkészítés:
Fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a feldarabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon pirítsuk a gombát, majd adjuk hozzá a nyers tésztát.
Öntsük fel a zöldséglevessel, lefedve, takarékon főzzük puhára 10 perc alatt a tésztát. Keverjük el benne a spenótot, adjuk hozzá a tejszínt, morzsoljuk hozzá a sajtot, forgassuk össze, ezután sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Forraljuk össze, és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése