Jóság szelet
Lassan véget ér a tél, ünnepeljük meg egy jó kis cuccos sütivel! Nagyon régen kinéztem már magamnak ezt a nasit a Street Kitchenen, és most jött el a perc, hogy elkészítsem. Naná, hogy elsőre nem vettem meg hozzá mindent, és el kellett mennem a boltba leveles tésztáért, de azért csak elkészült őkelme. Elég macerás, de érdemes rászánni az időt, mert nagyon finom, igazi fejedelmi édesség, ami megkoronázza ezt a szép tavaszias hétvégét.
Hozzávalók:
Az összeállításhoz:
- 2 csomag 24x40 cm-es friss leveles tészta
- porcukor a tetejére
A meggyréteghez:
- 40 dkg fagyasztott meggy
- 2,5 dl víz
- 4 ek búzadara
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek cukor
A vaníliás krémhez:
- 2 csomag 4 dkg -os kiszerelésű vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- 8 dl tej
- 8 dkg vaj
A tejszínes réteghez:
- 5 dl hideg habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 ek porcukor
Elkészítés:
Az egyik tésztalapot ráterítjük a sütőpapírral borított tepsire, a másikat egyenlő méretű négyzetekre vágjuk, betoljuk a 180 fokos sütőbe, megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A meggyes réteghez minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik az egész, majd hagyjuk kihűlni.
A vaníliás krémhez a szobahőmérsékletű vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, és sűrű pudingot főzünk belőle. A végén belekeverjük a vajat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt félig felkeverjük, beletesszük a habfixálót és a porcukrot, majd kemény habot verünk belőle. Az egészben hagyott tésztára kenjük a meggyragut, majd jöhet a vaníliakrém, a tejszínhab, végül pedig a négyzetre vágott lapok. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek, másnap reggel szeleteljük, habzsoljuk. Mennyei desszert!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése