Jóság szelet

 

Lassan véget ér a tél, ünnepeljük meg egy jó kis cuccos sütivel! Nagyon régen kinéztem már magamnak ezt a nasit a Street Kitchenen, és most jött el a perc, hogy elkészítsem. Naná, hogy elsőre nem vettem meg hozzá mindent, és el kellett mennem a boltba leveles tésztáért, de azért csak elkészült őkelme. Elég macerás, de érdemes rászánni az időt, mert nagyon finom, igazi fejedelmi édesség, ami megkoronázza ezt a szép tavaszias hétvégét.

Hozzávalók:

Az összeállításhoz:

  • 2 csomag 24x40 cm-es friss leveles tészta
  • porcukor a tetejére

A meggyréteghez:

  •  40 dkg fagyasztott meggy
  • 2,5 dl víz
  • 4 ek búzadara
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 ek cukor

 A vaníliás krémhez:

  •  2 csomag 4 dkg -os kiszerelésű vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 8 dkg vaj

A tejszínes réteghez:

  • 5 dl hideg habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 ek porcukor

Elkészítés:

Az egyik tésztalapot ráterítjük a sütőpapírral borított tepsire, a másikat egyenlő méretű négyzetekre vágjuk, betoljuk a 180 fokos sütőbe, megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A meggyes réteghez minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik az egész, majd hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a szobahőmérsékletű vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, és sűrű pudingot főzünk belőle. A végén belekeverjük a vajat, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt félig felkeverjük, beletesszük a habfixálót és a porcukrot, majd kemény habot verünk belőle. Az egészben hagyott tésztára kenjük a meggyragut, majd jöhet a vaníliakrém, a tejszínhab, végül pedig a négyzetre vágott lapok. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek, másnap reggel szeleteljük, habzsoljuk. Mennyei desszert!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs