Cukkinis, brokkolis, kapros csirkeragu bulgurral
A spájzban jártamban-keltemben valahogy a kezem ügyébe akadt egy doboz bulgur. Erre azonnal gondolkodóba estem, hogy milyen ebédet lehetne készíteni belőle, ami nem nagyon lóg ki a diétámból. A megoldást ismét a Nők Lapja Konyha szállította, abban leltem rá erre az egyszerű, mégis különleges receptre. Mert lássuk be, nem hétköznapi párosítás a cukkini, a brokkoli, a kapor és a bulgur, nagyon kíváncsi voltam, mi sül ki belőle. Jelentem, egy nagyon finom étel, amelyet minden bizonnyal nem most készítettem el utoljára, mert igazi ízorgia...
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröhagyma
- olívaolaj
- 50 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg cukkini
- 30 dkg brokkoli
- só, frissen őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín
- szárított kapor
- 25 dkg bulgur
Elkészítés:
Kezdjük az előkészítéssel, az a legmocsokabb meló. Vágjuk finomra a hagymát, csíkozzuk fel a csirkemellet és karikázzuk fel a cukkinit. Ha nem mirelit brokkolit használunk, szedjük rózsáira. Kerítsünk egy nagyobb serpenyőt, kevés olívaolajon dinszteltjük meg benne a hagymát, aztán mehet rá a csirkemell, pirítsuk körbe. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, a cukkinit és a brokkolit.
Dinszteljük meg a zöldségeket is, majd öntsük fel 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, fedjük le, és 15 percet forralva főzzük. Öntsük fel a főzőtejszínnel, szórjuk bele a kaprot, forraljuk össze.
A bulgurt bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hozzáadjuk a csirkeragut. Nem túl bonyolult, mégis nagyon egyedi finomság.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése