Csirkecomb zöldfűszeres, zöldséges kuszkuszsalátával

 

Már nagyon régen ki akartam próbálni a kuszkuszt, most jött el az ideje. Egy zöldséges változatba szerettem bele, amelyet a Nők Lapja Konyhában találtam, kicsit macerás elkészíteni, de érdemes rászánni az időt, mert nagyon finom a végeredmény. A csirkecombot zöldfűszerekkel dobtam fel, ahogyan a kuszkuszsalátába is került petrezselyem, az összhatás pedig igazi ízorgia lett. Nem utoljára készült el nálam, az biztos...

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 evőkanál morzsolt oregánó
  • 1 evőkanál morzsolt kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj

Körethez:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 evőkanál morzsolt petrezselyem
  • 1 kupak citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A körettel kezdünk. A kuszkuszt a dobozon található leírás alapján elkészítjük (tálba tesz, forró vízzel felönt, lefed, 5 perc alatt elkészül). A paradicsomot és az uborkát megmossuk, feldaraboljuk. A petrezselymet a paradicsommal, uborkával és a citromlével együtt a kuszkuszhoz keverjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sóval ízesítjük, az egészet jól összekeverjük, találásig legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.

A combokat a zöldfűszerekkel és a sóval befűszerezzük, tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük fóliával, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és fedés nélkül további 20 perc alatt készre sütjük. A kuszkuszsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs