Csirkecomb zöldfűszeres, zöldséges kuszkuszsalátával
Már nagyon régen ki akartam próbálni a kuszkuszt, most jött el az ideje. Egy zöldséges változatba szerettem bele, amelyet a Nők Lapja Konyhában találtam, kicsit macerás elkészíteni, de érdemes rászánni az időt, mert nagyon finom a végeredmény. A csirkecombot zöldfűszerekkel dobtam fel, ahogyan a kuszkuszsalátába is került petrezselyem, az összhatás pedig igazi ízorgia lett. Nem utoljára készült el nálam, az biztos...
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 evőkanál morzsolt oregánó
- 1 evőkanál morzsolt kakukkfű
- só
- 3 evőkanál olívaolaj
Körethez:
- 15 dkg kuszkusz
- 30 dkg koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 evőkanál morzsolt petrezselyem
- 1 kupak citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A körettel kezdünk. A kuszkuszt a dobozon található leírás alapján elkészítjük (tálba tesz, forró vízzel felönt, lefed, 5 perc alatt elkészül). A paradicsomot és az uborkát megmossuk, feldaraboljuk. A petrezselymet a paradicsommal, uborkával és a citromlével együtt a kuszkuszhoz keverjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sóval ízesítjük, az egészet jól összekeverjük, találásig legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
A combokat a zöldfűszerekkel és a sóval befűszerezzük, tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük fóliával, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és fedés nélkül további 20 perc alatt készre sütjük. A kuszkuszsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése