Epres tejberizs


Eperszezonban muszáj kitalálni valami finomat. Ezúttal erre az egyszerű, de nagyszerű receptre esett a választásom, mert ugye tejberizs nélkül lehet élni, csak nem érdemes, eperrel kombinálni pedig izgalmas ízcsatát eredményez.  Tényleg nem bonyolult elkészíteni ezt a nasit, csak annyi történik, hogy elkészítjük a tejberizst, belekeverjük a leturmixolt epret és már készen is volnánk. Nem vészes, ugye? Naná, hogy nem, érdemes nekiállni rögvest! Recept innen.

Hozzávalók:

  • 22 dkg rizs
  • 1 dl víz
  • 5 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 4 db vaníliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 1 kupak citromlé (vagy 1 db citrom héja)
  • 4 dkg vaj
  • 50 dkg friss eper

Elkészítés:

Nem tart sokáig, essünk is neki gyorsan. A rizst átmossuk és a vízzel felrakjuk főzni. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a cukrot. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, majd ha ismét magába szívta a folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, végül hozzáadjuk a citromlevet (citromhéjat) is.

Ha már puha a rizs, elzárjuk alatta a lángot, és belekeverjük a vajat. Az eperből néhány szemet félreteszünk a tálaláshoz, a többit botmixer segítségével pürésítjük, és  belekeverjük a kész tejberizsbe. Tálakba szedjük, a tetejét friss eperrel díszítjük. Egyszerű, gyors és nagyon finom étek. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs