Paprikás csirkemell serpenyőben sült zöldségekkel
Egy kis változatosság a diétában nem árt, ezért a hétvégén egy kicsit felturbóztam a szokásos natúr csirkemellet. Semmi ördöngösséget nem követtem el, pusztán megúsztattam egy paprikás pácban őkelmét, és ezáltal olyan ízorgiát sikerült a tányéromra varázsolni, hogy csak na. Serpenyőben sült zöldségeket készítettem hozzá köretként, ebben sincs semmi extra hozzávaló, összességében mégis különleges lett az összhatás. Kicsit macerás, de nagyon finom ebéd született nálam, a receptet a Nők Lapja Konyhából vettem.
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 mokkáskanál só
- fél mokkáskanál frissen őrölt bors
- fél dl olívaolaj
Körethez:
- 40 dkg sárgarépa
- 25 dkg cukkini
- 1 fej lila hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1-1 teáskanál kakukkfű és oregánó
Elkészítés:
A páccal kezdünk. A pirospaprikát, a sót és a borsot elkeverjük az olívaolajjal. A fél csirkemellek minden oldalát egyenletesen bekenjük a páccal. Felhevített serpenyőben a mellek mindkét oldalát, közepes hőfokon, vastagságtól függően 5-7 percig sütjük.
A körethez meghámozzuk és felkarikázzuk a répát. A szárvégeitől megszabadított cukkinit hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, kettévágjuk, vékonyan felkarikázzuk. A paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk.
Az összes zöldséget a fűszerekkel együtt serpenyőbe tesszük és kevés olajon, kevergetve megpirítjuk. Sóval ízesítjük, a csirkemell mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése