Paprikás csirkemell serpenyőben sült zöldségekkel

 

Egy kis változatosság a diétában nem árt, ezért a hétvégén egy kicsit felturbóztam a szokásos natúr csirkemellet. Semmi ördöngösséget nem követtem el, pusztán megúsztattam egy paprikás pácban őkelmét, és ezáltal olyan ízorgiát sikerült a tányéromra varázsolni, hogy csak na. Serpenyőben sült zöldségeket készítettem hozzá köretként, ebben sincs semmi extra hozzávaló, összességében mégis különleges lett az összhatás. Kicsit macerás, de nagyon finom ebéd született nálam, a receptet a Nők Lapja Konyhából vettem.

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 mokkáskanál só
  • fél mokkáskanál frissen őrölt bors
  • fél dl olívaolaj

Körethez:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 25 dkg cukkini
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1-1 teáskanál kakukkfű és oregánó

Elkészítés:

A páccal kezdünk. A pirospaprikát, a sót és a borsot elkeverjük az olívaolajjal. A fél csirkemellek minden oldalát egyenletesen bekenjük a páccal. Felhevített serpenyőben a mellek mindkét oldalát, közepes hőfokon, vastagságtól függően 5-7 percig sütjük.

A körethez meghámozzuk és felkarikázzuk a répát. A szárvégeitől megszabadított cukkinit hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, kettévágjuk, vékonyan felkarikázzuk. A paprikát kicsumázzuk, felkockázzuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk.

Az összes zöldséget a fűszerekkel együtt serpenyőbe tesszük és kevés olajon, kevergetve megpirítjuk. Sóval ízesítjük, a csirkemell mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta