Zöldséges rakott köles

 

A diétában az a jó, hogy új ízeket lehet kipróbálni, és jókat lehet kísérletezni. Ez az étel is ennek a gondolatnak a jegyében fogant. Hosszú évekkel ezelőtt már elkészült nálam, azonban akkor még nem voltam olyan tudatos mint most, akkor csak érdekességként készítettem el, most viszont már eleve egészséges és finom ebédötletet kerestem. Kicsit macerás elkészíteni, viszont érdemes, mert tényleg megfelel minden kívánalomnak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg köles
  • 1 kg vegyes zöldség (nálam brokkoli, zöldborsó, kukorica, répa, de kinek mi tetszik)
  • 1 db lilahagyma
  • 3,5 dl tej
  • kevés szerecsendió
  • ételízesítő (lánykori nevén Vegeta)
  •  vaj (olaj, kókuszzsír, ki mit használ zsiradéknak)

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd kissé sós vízben készre főzzük. Közben a zöldségeket is megtisztítjuk (elővesszük a mélyhűtőből, kivesszük konzervből stb.) és kevés vízen, 1 tk ételízesítővel megszórva nem túl puhára pároljuk.

Egy tűzálló tálat /közepes tepsit kivajazunk és nekiállunk rétegezni a hozzávalókat. Egy sor köles, egy sor zöldség, újabb sor köles, végül a tetejére egy újabb sor zöldség. A tetejére felkarikázott lilahagyma kerül. Egy kisebb tálban belekeverjük a tejbe az ételízesítőt és a frissen reszelt szerecsendiót, majd egyenletesen felöntjük a zöldséges tálat vele. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk az alufóliával lefedett ételt, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs